Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Ketele en De Pauw blijven aan de top 

Donderdag 08 december 2016

Track - Het Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Pauw hebben op de tweede dag van de Zesdaagse van Amsterdam met een totaal van 253 punten tegen 217 punten voor het Duitse team Leif Lampater en Marcel Kalz de leiding behouden.

De Pauw perste er in het Velodrome in Amsterdam-Sloten in de afsluitende koppelkoers over 45 minuten nog een indrukwekkende sprint uit door in een rechtstreeks gevecht om de overwinning zijn naaste belager Marcel Kalz het nakijken te geven. De Pauw won eerder op de avond de dernykoers en het duo bleef ook in de afvalkoers fier overeind. Het nationale duo Yoeri Havik/Wim Stroetinga bezet op drie ronden van de Belgen de zesde plaats. Pim Ligthart/Jens Mouris staan, eveneens op drie ronden, op plaats zeven. Niki Terpstra/Raymond Kreder en Nick Stöpler/Roy Pieters volgen op vier ronden.

Jeffrey Hoogland won in het sprinttoernooi zowel de keirin als de sprintfinale. Hij gaat nu ook aan de leiding in het algemeen klassement van de Main Capital Partners Sprint Cup. (Tekst: Dan Rolandus)

Foto: © Six Day Amsterdam

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl